21.03.2011

Uskoro u Wellness & spa centru: trajna depilacija

Trajna depilacija ili fotodepilacija predstavlja trajno uklanjanje dlaka s lica i tijela. Najnovija generacija IPL( Intensive Pulsed Light) obuhvaća: uklanjanje dlaka, rješavanja akni, rejuvenacije lica.

Depilacija je za mnoge nezaobilazan ritual u njezi tijela i stvar osobne higijene. Odstranjivanje dlačica je jedan od najneugodnijih tretmana u procesu uljepšavanja, stoga ne čudi da je u zadnje vrijeme sve više žena koje se odlučuju na trajno odstranjivanje dlačica. Zašto izabrati trajnu depilaciju IPL-om?

IPL metoda naziva se još fotodepilacija koja radi na principu viševalnog svjetla visoke energije tako da aparat lakše "registrira" deblju i tamniju dlaku. IPL metoda brža je od trajnog uklanjanja laserom i nema popratnih pojava poput crvenila i prištića, pa nakon depilacije nije potrebna dodatna njega.

Kako radi IPL? Zagrijavanjem folikule (korjena) dlačice pri temperaturi od 70, dlačica se u svojoj anogenoj fazi (fazi rasta) vrlo lako uklanja.

Potrebno je napraviti 6 tretmana u kontinuitetu, sa preporučenim razmakom od minimalno 10 dana do maksimalno 30 dana. Razmak ovisi o preporuci. Nakon 6 tretmana možete očekivati 70-80% dlačica trajno uklonjeno, a za sve daljnje tretmane ne postoji određeni vremenski razmak u kojem se tretmani rade već su oni individualni i po potrebi. Potrebno je također naglasiti da polarizirana svjetlost ima sposobnost revitalizacije stanice tako da nema nikakvih popratnih pojava.

IPL se može primjenjivati na svim dijelovima lica i tijela kako kod žena tako i kod muškaraca.